Tips en Fiscaal Nieuws

 

Hieronder vindt u allerlei tips en fiscaal nieuws welke wij voor u verzameld hebben. 

 

Check of de verlaagde bijtelling nog geldt

Is aan een werknemer een auto ter beschikking gesteld met een verlaagde bijtelling? En is de eerste periode van zestig maanden voorbij? Dan wordt de bijtelling voor deze auto mogelijk verhoogd naar 25%. Hierbij moet u letten op de datum eerste tenaamstelling (DET) en de hoogte van de CO2-uitstoot.

Lees meer >

Tijdklemmen voor kapitaalverzekeringen

Vanaf 1 april 2017 zijn de tijdklemmen voor kapitaalverzekeringen, spaarrekeningen en beleggingsrechten voor de eigen woning vervallen. Dat betekent dat deze producten niet meer hoeven te voldoen aan de eis dat men minimaal 15 of 20 jaar premies of bedragen moet betalen om een belastingvrijstelling te krijgen voor de uitkering.

Lees meer >

Afschaffen pensioen in eigen beheer

Vanaf uiterlijk 1 juli 2017 is het niet meer mogelijk om fiscaal gefaciliteerd pensioen op te bouwen in eigen beheer. De Belastingdienst heeft op een rij gezet wat een directeur-grootaandeelhouder (dga) voor stappen moet ondernemen, welke keuzes hij heeft en wat hij moet doen met de fiscale balanswaarde van de pensioenrechten.

Lees meer >

Belastingmaatregelen zakenauto in 2017

Bij de inwerkingtreding van de Wet uitwerking Autobrief II bestaan per 1 januari 2017 nog drie bijtellingstarieven.

Lees meer >

Wet DBA maakt werken lastig voor zzp'ers

De Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (DBA) brengt voor veel ZZP-ers/freelancers en opdrachtgevers veel onduidelijkheid met zich mee.

Lees meer >

Inrichting van uw administratie

De inrichting van een administratie is voor iedere onderneming anders. Echter zijn er wel bepaalde onderdelen welke u in iedere bedrijfsadministratie terug vindt.

Lees meer >

12 tips voor de jaarafsluiting

Aan het einde van het jaar valt er nog net wat meer winst te behalen als u onderstaande punten in acht neemt. Het is ook een handige checklist om te kijken of u niets vergeet.

Lees meer >

18 recessietips

Veel zelfstandigen worden stevig geraakt door de crisis. Het is voor een opdrachtgever nu eenmaal goedkoper afscheid te nemen van een zzp’er dan een personeelslid te ontslaan. Welke strategieën kan de zzp’er toepassen om goed door de crisis te komen? In dit artikel geven wij u 18 bruikbare tips om de gevolgen van de recessie te verzachten.

Lees meer >

 

Direct een vraag?

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande informatie direct een vraag hebben, een offerte aan willen vragen of een afspraak willen maken, neemt u dan gerust contact met ons op via nevenstaand formulier.

Heeft u een dringende vraag?

Dan mag u ons altijd direct bellen op

077 – 3545556

Wij zijn overdag, ‘s avonds en in het weekend bereikbaar!